Lilypie Second Birthday tickers

31 Mayıs 2010 Pazartesi

18 Mayıs 2010 Salı

Zeynep...

Aklım sende, fikrim sende...
Uyuduğunda aldığım kokun,
Gözümü kapattığımda yüreğimin içinden geçiyor
Gözlerinin içindeki ifadeyi
Aynadaki görüntümde taşıyorum
Ağlayışın çırpınışı varlığımın...

Herşeyden öncesin, herkesten saklı
Kalbimin her atışındaki nakaratı
Her an sağlıklı ol da yeter dediğim kızımmm
Hayata seni verdiği için
Binlerce kez şükretmem lazım

canım kızım ve çıtırımızzz

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Doğumgününe az kaldı...

Pazar günü bütün gün evdeydik, biraz dolaşmak için alışveriş merkezine gittik. Zeynep benim kucağımdan inmiyor, babasındayken bile beni istiyor. Bu da oldukça yorucu oluyor tabii, yaklaşık 1,5 saat sonra evdeydik, Fenerbahçenin kazanamadığı maça yetiştik.
Geçtiğimiz hafta grip oldum, sanırım Zeynep'e de bulaştırdım, bütün gece uyuyamadı burun tıkanıklığından. Cold mix denen şey de işe yaramadı, okyanus suyunu da burnuna sıkmaya cesaret edemedim çünkü çatlayacakmış gibi ağlıyor burnuna yaklaştığında.
Yakın zamanlarda bir boyun bükme hareketi geliştirdi kızım, küçük Emraha benziyor, hangi durumlarda yapacağını da çok iyi biliyor. Aslında senin için söylenebilecek en yakın kelime"zilli"..."Zilli kızım"diye seviyorum zaten.
Cumartesi günü bakıcımız işten ayrıldı, yeni bakıcımız ile 1 hafta birlikte zaman geçirdiler ve bugün yeni teyzemiz ile Zeynep evde yalnız. Bakalım nasıl olacak alışma dönemi? Zeynep hatırlayacak mı eski teyzesini? Psikolog bir arkadaşım 1,5 yaşına kadar çok anlamaz üzülme dedi ama ben pek öyle düşünmüyorum Zeynep için. Son zamanlarda herşeye mızmızlık yapma durumu var, hissetti mi acaba diye düşündüm ister istemez.
Duygusal zekası yüksek çocuklar erken farkedermiş, canım kızım benimmm... Senin için herşeyin en güzelini ve en iyisini istiyorum, diliyorum.
Dün "baba" kelimesini gerçekten babasına söyler gibi içten ve anlamlı söyledi, anne demeye niyeti yok gibi. :D
Babasını gördüğü zaman da "baba" diyor, babasının gelme saatinde de.
Tepkileri güzel, kulağın nerede, burnun nerede, ayağın nerede sorularını göstererek cevaplıyor ve bir şey vermesini istediğimde alıp veriyor. Maşallah benim kızıma, allah nazardan saklasın güzel yavrumu.
Havalar ısındı derken, bugün tekrar sıcaklık düştü. Güzel kızım çabuk iyileş. Bazen bazı konularda yanlış mı yapıyoruz diye çok korkuyor ve üzülüyorum, aç kalmasın diye yemesi için ısrarcı olduğumda, uyumak istemediğinde uyutmaya çalıştığımda...
Umarım seni en iyi şekilde yetiştirebilirim ve umarım aklın erdiğinde iyi ki sen benim annemmişsin dersin ve umarım beni çokkk seversin.... 9 gün sonra doğumgünün, umarım herşeyin en güzelini yaşarsın benim minik güzel kızımmm. Seni çok seviyorum.

2 Mayıs 2010 Pazar

2 Mayıs 2010

Bahar geldi hoşgeldi... Hafta sonu, hava güzel. İnsanın sağlığı yerinde olduktan sonra, karnı da tok olduktan sonra, sevdikleri de yanında olduktan sonra... Şükretmeli binlerce defa.
Dün ağaç bayramı vardı, kızım ve eşim adına iki fidan diktim. Onlar toprakla bütünleşip büyüyecekler, oysa evdeki çiçekleri solduran da benim, suçlu hissettim kendimi şimdi.
Dün Zeynep hava alsın diye çarşıya çıktık, eve döndüğümüzde nereye yatacağımızı şaşırdık. Arabasında durmak istemiyor, dışarıda temiz havada böyle gezerken mışıl mışıl uyuyayım da demiyor. Babasının kolları koptu, bir daha hep birlikte dışarı çıkıp gezme fikrine pek sıcak bakacağını sanmıyorum ki, akşam uykusunda ben de kafamı koyduğum yerde daldım gittim.
Fenerbahçe Eskişehirspor'u 2-0 yendi.
Zeynep'e "nerde göbişin kızım" deyince, göbeğine vuruyor:D
Çilek ve kuru kaysıyı çok seviyor.
Gece uykusunda süt için mutlaka uyanıyor en az iki kere, emzirme sona erdiğinde ne yapacağız bakalım?
Banyoya bayılıyor, fırsat bulsa klozetin içine girecek.
Arada ayağını tam basıyor ama hala yürümeye niyeti yok gibi.
Ba-ba, gey -gey, gel gel, ma-ma-ma, me-mme diyor.
Ama genelde iiiiiiiiiiiiiiiıııııııııııııııııyyyyyyyyyyyyyyy diye huysuzluk yapıyor.
Altı açıldığında kıyamet koparıyor.
Yemek yerken doyduğunda kafasını iki yana sallıyor.
Bir de kafasına vuruyor arada, komik oluyor. Her haliyle güzel oluyor,insanın kendi çocuğu ise her yaptığı süper oluyor...