Lilypie Second Birthday tickers

31 Ağustos 2009 Pazartesi

Zeynep 3 aylık

Dün...
İki saatliğine alışverişe çıktık, anneannesi ve dedesine bıraktık Zeynep'i. Zeynep artık 3 aylık. Alışveriş bitti eve geldik, kızım da geldi. Kızarmış gözleri ile baktı bana. O gözlerin içinde kayboldum, ağladığı zamanlardaki gerginliğim, uyumadı diye üzüntüm, şu iş kaldı bu iş kaldı diye yetişememezliğim, yaşadığım olumsuz duygular.... HOppppp.. O bir çift gözün içine aktı gitti.
Anne olmak zor iş, bir insanın mutluluğu size bağlı. Bir insanın rahatlığı size bağlı, rahatsızlığı da... Anne olmak zor iş, hafta sonları baba evdeyken daha rahat. Zaten bir kişinin yapabileceği bir iş olsaydı bebek bakımı, iki kişi gerekmezdi sanırım üretim için.
Okuduklarım, düzen arayışı, kurallar... Her bebeğin kendine özgü karakteri var, kendi yaşam döngüsünü kuruyor zaten, kendi kendine buluyor anne, nasıl uyuyacağını, nasıl besleneceğini. Şükrediyor sonra Allaha, herşey bir yana sağlıklı bir yavrusu olduğu için.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

merhabalar,
bana yazdığınız duygu dolu mesaj için çok çok teşekkür ederim. Hamile kursunda anne adaylarına anlatmak gibi değil sanırım..Yaşamak lazım. daha 14 haftalık gebe olsam da ne demek istediğinizi daha iyi anlıyorum. minicik bir bebiş var ortada. herşeyiyle size bağımlı.. gerçekten zor bir zanaat bu annelik...
sevgiler
esra